De fiecare dată când intrăm într-un centru comercial, un club, un hotel, un restaurant sau practic orice alt spațiu comercial / public ne formăm o impresie generală despre modul în care este proiectat, structurat și adaptat pentru a se potrivi nevoilor noastre, precum și ale afacerilor pe care le reprezentăm și facem toate acestea adesea la un nivel inconștient.
V-ați oprit vreodată să vă gândiți și să vă imaginați cum un anumit spațiu trebuie să fi fost proiectat și planificat și de ce designerii au ales să includă o anumită caracteristică sau să sublinieze un anumit element și nu altele? Poate ați putea face asta data viitoare când vă vizitați mall-ul local sau data viitoare când mergeți la bancă. Încercați să identificați particularitățile comerciale de design interior ale spațiului respectiv.
Este important să ne dăm seama că proiectarea unui spațiu comercial este foarte diferită de proiectarea unui spațiu rezidențial, deși poate nu pare la început. În timp ce designul interior al unei case se concentrează pe a fi primitor și locuibil, un design interior comercial se concentrează pe funcționalitate și pe partea practică a lucrurilor, fără a ignora stilul. De fapt, estetica este foarte importantă, deoarece aduce câștiguri financiare în tot felul de moduri creative.
Cu alte cuvinte, un designer de interior comercial trebuie să fie capabil să echilibreze perfect aceste elemente și totodată acordând prioritate siguranței.
Un designer de interior comercial este responsabil pentru înțelegerea nevoilor unui client și lucrează în limita unui buget pentru a le atinge. Aceasta implică prima întâlnire cu oricine este responsabil cu un proiect de renovare sau construcție, precum și cu arhitectul, pentru a oferi idei. Proiectanții pot produce schițe sau modele de simulări pe computer pentru a ajuta clienții să vizualizeze spațiul. Mai târziu, designerul trebuie să găsească mobilier care să poată intra în spațiul finalizat. Vezi aici oferta design interior Timisoara.
Designul interior comercial utilizează o gamă largă de abilități de proiectare. Primul este abilitatea de a înțelege planurile unui client pentru spațiu. Un designer bun poate sugera, de asemenea, idei noi care sunt în concordanță cu obiectivele generale de proiectare. Proiectanții trebuie să aibă o înțelegere a elementelor de design, cum ar fi linia, culoarea și forma, precum și o înțelegere a istoriei designului și a tendințelor contemporane din domeniu. În cele din urmă, un designer trebuie să aibă acces la o rețea de furnizori care să poată furniza mobilierul adecvat, covoarele, corpurile de iluminat și arta de perete pentru proiect.
Designul interior comercial poate folosi orice stil de design existent sau poate crea unul complet nou. Designul modern și contemporan sunt populare pentru holurile corporative, birourile axate pe tehnologie și unele clădiri guvernamentale. Designul interior comercial poate atrage, de asemenea, din trecut, cu decor tradițional care folosește lemn natural sau un stil de design de țară care poate oferi căldură și o ambianță confortabilă unui magazin sau restaurant.
West Concept Studio Timisoara oferă o soluție comercială personalizată de design interior pentru clienții care doresc să evoce imaginea de marcă prin spații funcționale. Ofertele de design interior Timisoara sunt designul spațiilor comerciale care includ amenajări interioare de birouri, design interior de vânzare cu amănuntul, design de mall-uri comerciale, împreună cu designuri domeniul Horeca.