Hipertensiunea este una dintre afectiunile tratata cu un nivel redus de seriozitate de catre oameni. De cele mai multe ori, schimbarile care apar in urma unui diagnostic de hipertensiune sunt minime – in timp ce acestea ar trebui sa se reflecte direct si semnificativ asupra stilului vietii persoanei afectate.
De ce? Simplu, pentru ca o dieta specializata este necesara pentru o mai buna gestionare a hipertensiunii si nu numai – dietele de acest tip ajuta si la prevenirea altor afectiuni si in general, la imbunatatirea sanatatii generale.
Iata cateva dintre motivele pentru care trebuie sa abordezi o dieta hipertensiune specializata daca ai fost diagnosticat cu aceasta afectiune.
Impactul direct asupra tensiunii arteriale
O dieta specializata, precum NUPO sau DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), poate reduce tensiunea arteriala in doar doua saptamani de la inceperea sa. Dieta DASH, de exemplu, a fost special conceputa pentru a combina alimente care au ca efect scaderea tensiunii arteriale – si nu se concentgreaza pe eliminarea sau adaugarea unui singur element nutritiv in planul alimentar.
NUPO este o dieta hipertensiune la fel de buna, promovand un stil alimentar sanatos, dar mai ales nutritiv din toate punctele de vedere – cu aport corespunzator de proteine si fibre si un aport redus al ingredientelor care pot duce la inrautatirea hipertensiunii.
O dietă hipertensiune are beneficii multiple pentru sănătatea individului
In primul rand, urmarea unei diete specializate pentru hipertensiune are efecte asupra sanatatii cardiovasculare – mai exact, se reduce nivelul de colesterol si trigliceride, se diminueaza inflamatia din interiorul corpului, se scade riscul general de boli cardiovasculare si coronariene si de AVC, dar contribuie si la preventia diabetului.
Intr-adevar, o dieta hipertensiune precum NUPO poate fi de mare ajutor si la prevenirea si gestionarea diabetului zaharat de tip 2. Cum asa? Simplu, se pune accentul pe un plan alimentar cu aport corespunzator de vitamine, nutrienti si minerale, de fibre alimentare, de magneziu si cu aport redus de grasimi si evident, calorii.
O dietă hipertensiune implică o abordare nutrițională complexă
Se are in vedere reducerea consumului de sodiu la cel mult 2300 mg pe zi, se creste consumul de potasiu, calciu si magneziu si totodata se includ in dieta alimente proaspete, reducandu-se semnificativ consumul de alimente si preparate puternic procesate.
Astfel, o dieta hipertensiune poate deveni si o alternativa la medicamente si planuri de tratatament aferente. Dieta specializata poate deveni cu usurinta prima linie de aparare eficienta in prevenirea hipertensiunii – este un tratament initial atunci cand apar primele semne ale hipertensiunii, poate complementa medicamentele concepute pentru hipertensiune, dar poate totodata preveni sau reduce efectele secundare ale medicamentelor.
Intr-adevar, poti apela doar la medicamente pentru a gestiona hipertensiunea, dar lipsa unei diete corespunzatoare nu va incetini agravarea simptomelor. In cele din urma, se va pune problema altor afectiuni cauzare de hipertensiune.
Tocmai din acest motiv, orice medic specialist va recomanda schimbari drastice la nivelul dietei din momentul aparitiei primelor simptome. Vei reduce instant aportul de sare si vei incepe sa te axezi mai mult pe alimente si preparate proaspete, gatite in casa. Dar daca nu ai timp pentru asa ceva?
Solutia este NUPO si planul sau alimentar bazat pe produse specializate, de marca proprie, care iti ofera o solutie eficienta de gestionare a hipertensiunii sub forma de mese foarte usor de preparate, dar mai ales care iti asigura necesarul de vitamine, nutrienti si minerale!