De simti nevoia sa mananci alimente sarate?

de simti nevoia sa mananci alimente sarate

Te-ai intrebat vreodata care este motivul pentru care simti nevoia sa consumi alimente sarate?

Atunci cand simtim nevoia acuta de a consuma anumite alimente corpul nostru incearca sa ne transmita diferite semnale, mesaje. De exemplu lipsa anumitor vitamine sau minerale pot duce la aparitia acestor schimbari in apetitul alimentar.

Daca simti mereu nevoia sa consumi alimente sarate:

1. Lipsa de sodiu
Sodiu chiar daca trebuie sa-l folosim cu modratie si in cantitati mici nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Prin proprietatile sale mentine controlul asupra presiunii arteriale si a metabolismului celular. Daca avem pofta de alimente sarate apare putem apela la legume si fructe care sunt bogate in sodiu, de exemplu telina sau sfecla.

2. Deshidratarea
Deshidratarea te face sa simti nevoia de a consuma alimente sarate. Atunci cand pierzi apa, scade si nivelul de sodiu din organism si de aici pofta de a consuma alimente sarate. Incearca sa te hidratezi mai mult si aceasta pofta poate sa dispara.

3. Stresul
Stresul are un impact puternic asupra sanatatii organismului nostru, implicit asupra glandelor renale care produc un hormon ce ajuta la mentinerea echilibrului de sodiu si potasiu in organism. Cand suntem stresati, glandele renale numai functioneaza cum trebuie si de aici pofta de a manca sarat.

4. Lipsa de minerale
Un alt motiv pentru aparitia poftei de a consuma alimente sarate poate fi lipsa de minerale din corpul nostru. Daca va confruntati cu aceasta problema este indicat sa faceti un set complet de analize care scoata in evidenta ce se intampla la nivelul organismului.

In unele cazuri, pofta de sare poate fi semnul unei deshidratari severe, caracterizata prin pierderea masiva a fluidelor si electrolitilor din organism. Aceasta situatie poate fi chiar fatala, daca nu este tratata la timp.

Pofta de sare frecventa in timpul sarcinii si trebuie tratata imediat, pentru a preveni posibile complicatii, poate fi insa rezultatul unor afectiuni medicale printre care se numara si boala Addison, hipertensiune arteriala, diabet sau lipsa de calciu.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog