Categorii de cosuri de fum din inox si cum alegem un astfel de cos de fum

cosuri de fum din inox

Daca esti in cautarea unui cos de fum pentru a elimina fumul sau gazele produse de sistemele de incalzire centralizata sau de sistemele de climatizare, atunci poti sa ai in vedere posibilitatea de a achizitiona un astfel de cos de fum din inox. Pe piata exista foarte multe categorii si modele de cosuri de fum din inox astfel incat nu exista niciun dubiu ca vei gasi un model potrivit pentru a fi montat in spatiul unde ai nevoie de un astfel de cos de fum.

Variante de cosuri de fum realizate din inox

In momentul in care cauti un cos de fum realizat din inox vei putea remarca faptul ca poti alege dintr-o larga varietate de astfel de produse. Pornind de la modul de realizare a cosurilor de fum din inox poti gasi cosuri de fum confectionate din inox neizolat si cosuri de fum realizate din inox dublu izolat. Un alt criteriu de diferentiere a cosurilor de fum din inox se refera la sursa instalatiei unde urmeaza a fi montat cosul respectiv. Astfel vorbim despre modele de cosuri de fum din inox care vin montate la tubulatura de ventilatie a centralelor termice pe gaz sau a centralelor termice pe lemn, cosuri de fum pentru sobe de teracota sau pentru seminee, dar si cosuri de fum pentru gratarele din curtea caselor.

In functie de tehnologia folosita de cosurile de fum putem vorbi despre tehnologia antivant care sunt foarte eficienta, aceasta fiind tehnologia pentru care se opteaza cel mai adesea. Nu in ultimul rand cosurile de fum se diferentiaza si in functie de locul de amplasare al acestora, si anume cosuri de fum pentru acoperis sau cosuri de fum pentru peretii laterali ai blocurilor sau chiar pe terasamentele apartamentelor de la ultimul etaj.

Alegerea cosului de fum potrivit

Pentru a face cea mai potrivita alegere din oferta de cosuri de fum din inox este foarte important sa tii cont de forma pe care o are tubulatura de ventilatie a sistemului de incalzire sau de climatizare. Astfel, daca forma tubulaturii de ventilatie este circulara ai nevoie de un cos de fum din inox avand de asemenea o forma circulara. Pe de alta parte, pentru tubulatura avand forma rectangulara este nevoie de un cos de fum din inox de forma rectangulara. Doar in acest mod ai certitudinea etanseitatii perfecte si a faptului ca nu vor exista pierderi.

Articol optimizat pentru motorul Google de catre Outcave Solutions – Firma ce ofera servicii de promovare magazin online pret Bucuresti.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog