Varsta potrivita pentru a deveni mama

Varsta potrivita pentru a deveni mama

Decizia de a deveni mama este cea mai importanta hotarare din viata unei femei si trebuie luata in considerare. Dupa nasterea unui copil, viata se schimba foarte mult. Una este sa ai grija numai de tine si alta este asumarea responsabilitatii pentru viata unui micut. Trebuie sa fii foarte responsabila, si, bineinteles, nu uita ca astazi este foarte costisitor sa cresteti copii.

De aceea, tot mai multe femei se intreaba care este varsta potrivita pentru a deveni mame? Exista multi factori dupa care te poti ghida si prin care poti determina cat de mult esti pregatita sa devii mama. Sociologii disting mai multi factori de baza:
• pregatirea psihologica;
• fiabilitate fiziologica;
• pregatirea materiala;
• starea de sanatate;
• dorinta de a-ti dedica majoritatea timpului copilului.

Atitudinea psihologica poate fi verificata intr-un mod relativ usor.
Desigur, printre prietenele tale, exista si unele tinere mamici. Intreaba-le cate ore incearca sa aiba grija de copiii lor, desigur, fara supravegherea bunicii. Daca iti spun ca acorda atentie copilului tot timpul si nu te sperie acest lucru, atunci esti pregatita psihologic. Iar copilului tau va fi cu siguranta fericit.

Pregatirea fiziologica.
De regula, toate fetele dupa 15 ani sunt deja pregatite fiziologic pentru a deveni mame.

Situatia financiara.
Pentru multi viitori parinti, acest lucru nu este un indicator. Oamenii spun ca daca Dumnezeu le-a dat un copil, atunci situatia financiara nu conteaza. Insa, gandeste-te daca poti trai cu alocatia si un salariu mediu, oferind copilului tot ceea ce este necesar.

mama

Starea propriei sanatati.
Inainte de a concepe un copil, este mai bine sa faci un examen medical complet. Daca exista boli cronice, in timpul sarcinii poate exista o exacerbare. In plus, exista multe boli infectioase care au o perioada lunga de incubatie. Si in timpul sarcinii, lista de medicamente permise este extrem de limitata. Corpul tau trebuie sa fie sanatos si gata sa functioneze pentru doua persoane.

Pregatirea de a te dedica copilului.
Nimeni nu vorbeste despre necesitatea de a se dedica pe deplin vietii copilului. Insa, trebuie sa stii ca la inceput, cea mai mare parte a timpului trebuie sa fie data copilului. Si nu conteaza, daca este zi sau noapte. Multe mame tinere se bazeaza pe mamele lor mature, dar nu intotdeauna o bunica poate inlocui o mama.

Varsta potrivita pentru a deveni mama
La varsta de 20 de ani, organism este plin de sanatate, putere si energie. Sistemul de reproducere este pe deplin operational. Sarcina, de regula, trece usor. La aceasta varsta nu exista boli cronice care pot afecta cursul sarcinii si starea de sanatate a copilului, iar mamele tinere isi gasesc repede un limbaj comun cu copiii lor.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog