Procedura de epilare definitivă cu laser este una tot mai căutată de pacienți, fie că este vorba despre femei sau bărbați, fie că este vorba despre probleme de natură funcțională sau estetică. Faptul că este mai avantajoasă decât metodele clasice de epilare este cunoscut de toată lumea – piele fină pentru mult timp, combaterea foliculitei, lipsa iritației, rănilor și frustrărilor. Însă ce spun specialiștii despre această procedură? În cazul în care te gândești să apelezi la epilarea definitivă cu laser, însă ai numeroase întrebări legate de cum funcționează, cum decurge, câte ședințe sunt necesare sau cât durează efectele, citește următoarele rânduri. Rezultatele satisfăcătoare sunt influențate atât de tehnologia avansată a clinicii și specialistul care efectuează procedura, cât și de documentarea pe care ți-o faci înainte.
Care sunt principiile epilării cu laser și cum funcționează acest proces?
Procedura de epilare definitivă cu laser dioda se bazează pe emiterea unei lumini care este absorbită de pigmentul din păr. Energia luminii este transformată în căldură și acționează asupra foliculilor de păr care produc firele de păr. Această deteriorare inhibă sau întârzie creșterea viitoare a părului.
Există contraindicații ale acestui tip de tratament?
În vreme ce tehnologia a evoluat și cercul persoanelor nepotrivite pentru procedură este tot mai strâns, există în continuare contraindicații ale procedurii de epilare definitivă cu laser: antecedente de melanom, leziuni suspecte, cicatrici cheloide, infecții active, leziuni deschise, urticarie, leziuni herpetice, herpes, tatuaje sau machiaj permanent în zona vizată.
Cum pot ști că am voie să fac un astfel de tratament?
Candidatul ideal pentru procedura de epilare definitivă cu laser este pacientul cu părul închis la culoare și pielea deschisă. Acest lucru permite laserului să-și concentreze lumina pe pigmentul din păr, neavând un pigment în piele cu care să concureze. În cazul în care te îndoiești de compatibilitatea tipului tău de piele și păr pentru procedura de epilare definitivă cu laser, o consultație la medicul dermatolog îți va clarifica situația.
Cât de eficientă este această procedură?
În ciuda denumirii, epilarea definitivă cu laser nu este chiar definitivă, dar nu este nici departe de a fi definitivă. Cu aproximativ 6 ședințe consecutive și altele anuale de întreținere poți elimina până la 85% din pilozitatea nedorită. Creșterea părului are loc în mai multe faze și poate fi influențată de hormoni sau medicamente, tocmai de aceea pacienții nu ar trebui să se aștepte la îndepărtarea definitivă a părului. Totuși, aceștia se pot aștepta la reducerea părului pe termen lung și bucura de confort psihic în acest sens.
Câte ședințe trebuie să fac pentru o epilare completă?
Factori precum tipul de piele și păr, zona vizată, reacția organismului și ciclul de creștere a părului influențează numărul necesar de ședințe. Însă majoritatea oamenilor au nevoie de 4 până la 6 ședințe de epilare definitivă cu laser pentru a obține rezultate satisfăcătoare. De asemenea, trebuie să ai în vedere că ședințe anuale de întreținere sunt necesare.
Duce terapia cu laser la cancer de piele sau nu?
Spre deosebire de razele ultraviolete ale razelor solare, care s-au dovedit a provoca leziuni ale ADN-ului celular și crește riscul de cancer de piele, tratamentul de epilare definitivă cu laser nu prezintă riscuri de dezvoltare a cancerului de piele.
Ce trebuie să fac după epilare?
Pentru a susține rezultatele estetice și sigure, este important să protejezi pielea atât între sesiuni, cât și după ce procedura de epilare definitivă a luat sfârșit. Evită expunerea pielii la lumina UV sau bronzare artificială timp de 3-5 zile după tratament. Această măsură reduce la minimum riscul de hiperpigmentare (pete pe piele). Evită tratamente termice, cum ar fi spa-uri și saune, timp de 48 ore. Această precauție permite pielii tratate să se refacă și previne orice infecție. Evită băile și dușurile fierbinți timp de 48 de ore. Evită aplicarea machiajului sau produselor cosmetice pe zona tratată timp de cel puțin 24 ore. Evită epilarea cu ceară pe toată durata tratamentului, precum și zgârierea zonei de tratament dacă apar vezicule sau cruste, deoarece acest lucru poate provoca cicatrici. Asigură-te că bei multă apă și că utilizezi protecție solară cu factor ridicat timp de cel puțin 3-5 zile.
Găsirea clinicii potrivite este cheia unor rezultate satisfăcătoare. Dacă ești în căutarea unei clinici de epilare definitivă cu laser în București, clinica Skinovate oferă servicii de epilare definitivă cu laser Diodă 810nm Elysion PRO, o tehnologie de top în domeniu, prin care foliculul de păr din zona vizată este targetat cu mare precizie. Epilarea definitivă cu laser oferă rezultate mai rapide și mai persistente, atât față de metodele tradiționale (ras, ceară, cremă depilatoare), cât și față de alte metode moderne (IPL, SPL). Însă pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, asigură-te că procedura este efectuată în condiții de siguranță, de către personal cu experiență, care înțelege cum să adapteze fiecare tratament la un anumit tip de piele și culoare de păr.