Propolisul si beneficiile sale asupra organismului

propolisul si beneficiile

Fiecare dintre noi cauta sa se bucure de o sanatate de fier si pentru acest lucru apelam la diferite metode, fie ca vorbim despre o alimentatie sanatoasa, fie ca ne referim la miscare fizica, fie ca discutam despre un stil complet de viata sanatos care implica miscare fizica, somn suficient, alimentatie sanatoasa si meditatie. Dintre produsele pe care le consumam constant atat in alimentatie, cat si sub forma de medicamente se numara produsele realizate de albine.

Propolisul este unul dintre produsele pe care albinele il „propun” ca si medicament natural pentru un organism sanatos. Fara doar si poate majoritatea dintre noi am auzit de propolis. Foarte probabil am si vazut comercializandu-se propolis in diferite magazine. Ei bine, propolisul este o substanta pe care albinele o prepara folosind ca si ingrediente rasina de pe ramurile diferitelor tipuri de arbori si pomi fructiferi, ceara si o serie de secretii proprii albinelor.

Beneficii

Datorita acestor „ingrediente” propolisul contribuie la protejarea stupului albinelor, iar pentru oameni consumul de propolis aduce o multime de beneficii prin faptul ca acesta este cunoscut ca fiind un antibiotic natural. Cunoscut inca din cele mai vechi timpuri, propolisul poate fi folosit atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern. Prin prisma substantelor pe care le regasim in propolis, acesta are proprietati antibacteriene, antifungice si antioxidante la nivelul organsimului. De asemenea, propolisul este un puternic antiinflamator si antiviral.

Pe baza acestor proprietati consumul de propolis poate sa aduca numeroase beneficii organismului, atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea diferitelor infectii sau raceli. Printre cele mai importante beneficii pe care utilizarea propolisului le poate aduce mentionam fortifierea sistemului imunitar, ameliorarea sau tratarea diferitelor probleme la nivelul cavitatii bucale, tratarea racelilor, gripei si a durerilor in gat, vindecarea mai rapida a arsurilor, tratarea afectiunilor gastro-intestinale sau tratarea herpesului.

Propolisul poate fi gasit sub diferite forme atat pentru consumul intern, cat si pentru uz extern. Poti opta pentru propolis brut, tinctura de propolis sau spray cu propolis. Daca pana acum nu ai folosit produse pe baza de propolis pentru intarirea sistemului imunitar sau ca medicament natural in diferite probleme de sanatate, trebuie sa ai in vedere toate proprietatile si beneficiile pe care propolisul la poate aduce organismului.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog