Cateva lucruri de evitat în timpul ciclului menstrual

ciclu menstrual

Cateva lucruri de evitat în timpul ciclului menstrual

Pe durata ciclului menstrual pe langa durere, in organism au loc o serie de efecte adverse, corpul femeii este supus unui stres si pentru a nu ingreuna si mai mult situatia este recomandat sa eviti cateva lucruri care te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada.

Multe femei in timpul menstruatiei se simt obosite, iritate si foarte sensibile. Multe din aceste simptome psihologice si fizice pot fi atenuate daca tinem cont de cateva sfaturi venite de la specialisti.

Evita mesele nesanatoase
In perioada ciclului multe femei au pofta de dulce sau de grasimi, pofte manifestate atat de intens incat rareori pot fi ignorate. Este foarte important ca in aceasta perioada sa pastram o alimentatie corecta, sa evitam orice preparate care ingreuneaza digestia si tractul intestinal. Pentru a pastra starea de bine a organismului alege produse care contin magneziu, calciu si vitamine.

Evita lactatele
Lactatele contin acid arachadonic cresc productia de prostaglandine, substante care sunt produse in mod natural de organism, dar care in cantitatile prea mari pot provoca dureri ale uterului. Consuma alimente bogate in acizi grasi Omega 3 care ajuta la inhibarea acestor prostaglandine, deci o sa ai mai putine dureri menstruale.

Somnul insuficient
Somnul insuficient este un factor de stres in zilele noastre, manifestat cu atat mai mult la femeile care de obicei dorm putin in timpul ciclului. In timpul ciclului femeile ar trebui sa doarma cel putin 7-9 ore pe noapte pentru a-si reface energia. Este recomandat ca in aceasta perioada sa nu se consume cofeina sau alimente grele mai ales inainte de culcare.

Alcoolul si nicotina
Evitati consumul de alcool, acesta dilata vasele de sange si stimuleaza sangerarea abundenta, in plus, s-a dovedit ca alcoolul are efecte negative asupra somnului. Acelasi efect il au tigarile, fumatul diminueaza mult circulatia sangvina, astefl crampele musculare din zona abdominala se amplifica.

Evita eforturile fizice intense
In general este foarte important sa faci sport, este chiar sanatos. In perioada de ciclu cand ai dureri de spate sau crampe ar fi mai bine sa renunti la sport si la eforturile fizice intense care solicita si mai mult muschii lombari si abdominali.

Analgezice
Ar trebui sa apelezi la aceste substante doar daca durerile devin prea mari si starea generala este proasta. Daca este necesar alegeti analgezice care contin ibuprofen sau chiar paracetamolul. Evitati aspirina care are efectul de a subtia sangele, deci mareste sangerarea.

stil de viata

Sfaturi
Desi majoritatea femeilor prefera sa stea pe canapea acoperite cu o patura pentru ore intregi, asta nu este o alegere buna pentru dispozitia generala. Este muult mai bine pentru organismul tau sa iesi la aer curat, la o plimbare relaxanta care te va face sa uiti de problemele si disconfortul provocat de menstruatie. O viata sanatoasa si armonioasa cu un program regulat de sport reprezinta solutii bune pentru a scapa de problemele menstruale.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog