Alimente care nu te lasa sa dormi

alimente care nu te lasa sa dormi

Alimente care nu te lasa sa dormi

Chips-uri si un pahar de vin, cafea si o tableta de ciocolata, cateva legume picante, acestea sunt optiunile pentru mese, care in viitor pot provoca insomnie. Ce alimente ar trebui sa eviti seara, pentru a avea un somn sanatos.

Ciocolata

Desigur, inainte de a merge la culcare, uneori doresti sa manci ceva dulce, si, cateva bucati de ciocolata pot parea de multe ori o idee buna. Insa ar trebui sa iti amintesti ca aceasta contine cafeina si doua sau trei bucati de ciocolata sunt aproape egale cu un espresso. Si, cu cat ciocolata este mai amaruie, cu atat este mai mare continutul de cofeina in ea. Bineinteles, o bucata de ciocolata cu lapte nu iti va strica somnul, dar te poate face sa adormi cu o ora mai tarziu.

Carne

Nu este un secret ca proteina este digerata o lunga perioada de timp in organism. O friptura buna nu numai ca te poate face sa te simti greu seara, dar forteaza organele digestive sa munceasca din greu, intr-un moment in care toata lumea se odihneste.

Alcool

Un pahar de vin sau de whisky te ajuta sa-ti eliberezi tensiunea la sfarsitul zilei, iar acest lucru este bun. Cu toate acestea, aceasta practica afecteaza negativ durata somnului profund, reducand forta si eficienta.

Condimente

Mancarea foarte picanta, poate ridica usor temperatura corpului. In plus, mirodeniile, ca regula, sunt alimente grele, care duc la deshidratare, fortandu-te sa te ridici din pat, pentru a bea un pahar de apa in plus.

Bauturi carbogazoase

Mai multa cofeina si taurina duc la o stare de veghe garantata, mai ales in combinatie cu alcoolul.

Cafea

Limiteaza consumul de cafea, mai ales daca esti obisnuit sa o bei dupa-amiaza.  Daca ai probleme cu somnul, redu aportul altor produse care contin cafeina: ciocolata, ceai negru si unele gume de mestecat.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog