Alergia la ambrozie

Daca stranuti des, ai o tuse uscata si nasul iti curge abundent, toate simptome care te aduc in starea de numai stii daca esti racit sau alergic. Sau mai rau, tinand cont ca inca ne aflam in pandemia procata de virusul COVID-19, fara sa vrei te gandesti la ce este mai rau.

Nu esti racit si nici infectat, din pacate polenul de ambrozie provoaca una dintre cele mai severe forme de alergie, care iti va da viata peste cap. Planta Ambrosia artemisiifolia care provoaca alergia se raspandeste rapid in toate zonele tarii. Este cunoascuta si sub numele de iarba de paragina, iarba parloagelor sau floarea pustei, infloreste in lunile august-septembrie. Din cauza incalzirii globale este insa posibil sa te confrunti cu o alergie la aceasta buruiana chiar de la mijlocul lunii iulie.

Simptomele pot fi confundate cu o raceala

Daca ai alergie la ambrozie trebuie sa stii ca simptomatologia te poate pacali pentru ca seamana foarte mult cu o raceala banala, doar ca simptomele nu cedeaza la medicatia specifica unei raceli.

Iata care sunt simptomele alergia la ambrozie:

– rinoree apoasa (nas infundat, nas care curge)
– tuse uscata
– stranuturi repetate
– lacrimarea ochilor
– senzatii de mancarime la nivel ocular, nazal si faringian
– nervozitate
– stari de anxietate
– insomnii
– dureri de cap

Sunt toate simptome care de multe ori nu iti dai seama daca ai alergie la ambrozie sau o banala raceala. Trebuie sa tii cont ca alergia spre deosebire de raceala nu da febra.

Tratament

Tratamentul pentru alergie trebuie stabilit de medicul specialit. Este un tratament de lunga durata, care va consta in spray-uri nazale, oculare, antihistaminice, cortizon, inhalant, pe cale orala sau injectabil.

Trebuie sa stii ca alergia netratata te va afecta in fiecare an si poate duce la complicatii severe de astm brosnic. In functie de caz, medicul iti poate recomanda o schema de tratament de desensibilizare care va dura intre 6 luni si 3 ani.

Prezinta-te la medic daca simptomatologia se agraveaza.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog

Leave a reply