Cum controlezi un barbat gelos

cum controlezi un barbat gelos

Gelozia este un sentiment destul de puternic pe care multi oameni il pot experimenta. In acelasi timp, pentru unii este negativ, insa, pentru altii un sentiment natural al unei persoane sanatoase. Poate ca altcineva crede ca gelozia ucide iubirea, iar altcineva, dimpotriva, vede in aceasta un alt sens, o dovada directa a iubirii – doar a fi gelos, inseamna a iubi. Cred ca gelozia nu are nicio colorare specifica – negativa sau pozitiva. Este intr-adevar un sentiment care este inerent pentru toti oamenii, doar ca oamenii diferiti o arata diferit si nu toata lumea o poate controla. Iata cateva metode cu care poti controla un barbat gelos.

Vorbeste sincer

Va fi dificil sa il educi in mod independent, insa merita o incercare. Primul pas este sa iti corectezi propriile greseli. De exemplu, daca sotul tau te suna de zece ori pe zi, atunci raspunde-i in mod natural. Apoi, daca ai secrete fata de el, iti dai intalniri secrete cu prietenii sau mama si nu-ti impartasesti gandurile si sentimentele cu el, un barbat care este deja nelinistit, simte schimbarile si devine si mai suspect. In acest caz, incearca sa vorbesti deschis si sincer cu el.

Fii receptiva

Stiind despre trasaturile sotului tau si afectiunea lui dureroasa pentru tine, nu incerca sa-l provoci. Nu te ascunde, raspunde la apeluri, du-l la intalnirile cu prietenii si daca ii arati sotului tau ca poti fi de incredere, mai devreme sau mai tarziu el o va crede. Acest lucru nu este atat de usor de facut, deoarece trebuie sa previi atacurile si fara a astepta reprosurile ia o pozitie defensiva. Daca mergi la prietena ta, lasa-i adresa si numarul de telefon, pastreaza telefonul mobil la vedere si invita-l sa vina sa te ia, dupa intalnire.

Convinge-l de sentimentele tale

Daca psihologii numesc cauza geloziei, o stima de sine scazuta, atunci o rezolvare logica a situatiei o va ridica. Lauda-l, admira-l, spune-i cat mai des cum il iubesti si cat il apreciezi. Fii intotdeauna acolo, langa el, si, daca a cazut in genunchi, cazi si tu pentru ca numai impreuna puteti depasi orice problema. In fiecare seara, intreaba-l cum ia mers toata ziua si ce planuri are pentru maine.
Pentru a face fata acestei gelozii si a nu acuza pe nimeni, trebuie sa va imbunatatiti calitatea vietii. Trebuie sa comunici cu un numar mare de oameni interesanti, sa faci mereu noi cunostinte, sa faci lucrurile preferate, sa te multumesti mai des cu ceea ce iti place. Cu alte cuvinte, trebuie sa primesti din placerea vietii, si in acelasi timp, satisfacand nevoile barbatului, fara a te gandi la ele.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog