Sfaturi practice in alegerea avocatului

cabinet de avocatura in Bucuresti

Daca te confrunti cu o problema juridica si ai nevoie de un avocat in Bucuresti cu experienta, in acest articol iti vom prezenta cateva sfaturi utile ce te vor ajuta sa economisesti timp si energie in alegerea lui.

Pentru inceput trebuie sa stii ca alegerea avocatului trebuie facuta in functie de problema juridica pe care o ai. Unii avocati se specializeaza pe o anumita ramura, in timp ce altii aleg sa ofere expertiza in mai multe domenii.

In functie de pregatire, experienta si specializare putem intalni:

  • Drept comercial: somatii, recuperari, falimente, etc.
  • Dreptul familiei: pensii, partaje, custodii, stabilirea paternitatii, divort, etc.
  • Dreptul penal: plangeri penale, santaj, accidente auto, viol, hartuire sexuala, etc.

Alegerea unui avocat specializat pe ceea ce ai tu nevoie reprezinta un plus in fata instantei si sansele de castig cresc.

Acreditare

Un birou de avocatura in Bucuresti este format avocati cu experienta, de incredere, membri al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Poti sa verifici foarte simplu acest lucru, prin cautare pe Tabloul Oficial al Avocatilor din Romania, unde sunt listati toti avocatii acreditati din Romania si care isi desfasoara activitatea in mod activ si legal.

Recomandari

Cauta recomandari la prieteni sau la familie, poate au avut nevoie de un avocat si au fost multumiti de servciiile oferite.

Pentru a evita cheltuieli suplimentare cu deplasarea avocatului din localitatea sa de domiciliu in localitatea unde se va tine procesul, cauta un avocat care face parte din baroul local. Poti economisi cheltuieli constand in transport, cazare, etc

Odata gasit avocatul trebuie sa-i descrii amanuntit problema cu care te confrunti simai ales fara sa-i ascunzi nici un detaliu, chiar daca acesta te-ar putea incrimina. Rolul avocatului nu este sa isi judece clientul ci sa il ajute sa-si rezolve cu succes o anumita problema juridica.

Pot sa ma reprezint singur in instanta?

Desigur, conform legii la orice instanta, de orice nivel te poti reprezenta singur. Accesul la justitie nu poate fi limitat, totul este sa stii ce vrei sa soliciti. Exceptie cazurile in materie penala, in care este obligatoriu ca persoana sa fie asistata de un avocat. Totusi, indiferent de pregatirea pe care o ai, colaborarea cu un cabinet de avocatura in Bucuresti care are avocati specializati in domeniul in problema cu care te confrunti, va creste considerabil sansele de reusita ale cauzei.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog

Leave a reply