Unde se monteaza o camera auto?

camera auto

Camerele auto sunt niste dispozitive de siguranta in principal, tot mai cautate si apreciate in randul soferilor de pretutindeni. Cu ajutorul acestora puteti imortaliza evenimentele din trafic (cele neplacute in special) sau puteti filma cele mai frumoase drumuri/trasee pe care le parcurgeti.

Exista o sumedenie de modele disponibile pe piata, pentru absolut toate buzunarele. Depinde foarte mult de cerintele si asteptarile pe care le aveti dumneavoastra. In caz ca nu stiati, exista 2 tipuri de camere video auto: cele normale, obisnuite si cele de tip oglinda. Acestea din urma au aparut destul de recent si ofera mai multe functii utile.

Camerele auto, sau camerele de bord cum se mai numesc ele, se monteaza in general pe parbriz intr-o pozitie care nu va incurca vizibilitatea si care sa prinda botul masinii pentru a nu obtine imagini blurate din cauza soarelui. Instalarea se realizeaza foarte simplu si tot ce trebuie sa faceti este sa o conectati la alimentare (90% din ele nu au acumulatori deloc sau care tin perioade extrem de scurte de timp) dupa care o porniti.

Camera video auto

In cazul camerelor auto de tip oglinda, ele se monteaza deasupra oglinzii retrovizoare a masinii. Instalarea se face de asemenea foarte simplu, trebuie doar sa o calibrati atent si sa o conectati de asemenea la o sursa de alimentare. Aceste camere in general ofera mai multe functii si posibilitati: puteti monta o camera pentru mers cu spatele si sa vedeti imaginea in display-ul inclus sau va poate oferi informatii utile cu privire la viteza actuala, coordonatele exacte sau data/ora. Mentionez faptul ca si multe dintre camerele video auto normale va pot furniza acest tip de informatii. Daca doriti sa montati o camera de mers cu spatele dupa cum v-am mentionat mai sus, exista un proces de instalare destul de simplu pe care va recomand sa-l cautati pe internet sa sa mergeti la un electrician autorizat.

Exista mai multe feluri de prinderi pentru camerele auto. Ele se pot prinde de plafon cu ajutorul unui suport metalic, se pot monta pe bord intr-un suport dedicat sau pe parbriz cu ajutorul unei ventuze. Cel mai bun sistem de prindere si cel mai utilizat este cel cu ventuza deoarece va permite sa o montati intr-o pozitie perfecta care sa cuprinda un unghi mai mare de filmare.

In concluzie, cel mai bun loc pentru a monta o camera video auto este undeva pe parbriz fara sa va incurce vizibilitatea si filmeze la un unghi cat mai larg. In cazul camerelor de tip oglinda, ele se monteaza deasupra oglinzii retrovizoare si aveti grija sa o calibrati corect.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog