Relatia mamei cu primul copil atunci cand a venit al doilea

Relatia mamei cu primul copil atunci cand a venit al doilea copil

Afla cum poti face ca nasterea celui de-al doilea copil sa nu fie traumatizanta pentru primul copil. Trebuie ca mai intai de toate sa ii intelegi nevoile copilului tau. Cu ajutorul tau acesta poate trece peste aceasta perioada mult mai usor.

Primul copil trebuie sa fie pregatit cu cateva luni inainte ca cel de-al doilea sa apara pe lume. Trebuie sa te siguri ca relatia celor doi copii ai tai sa fie una cat mai buna. Pentru inceput copilul cel mare s-ar putea sa se supere si sa refuze sa se mai joace cu mezinul.

Tu trebuie sa aplanezi toate conflictele si sa gestionezi cat mai bine situatiile astfel incat relatia celor doi frati sa fie una cat mai buna.

Fa-ti timp pentru copilul cel mare

In plus trebuie sa ai si tu timp doar pentru copilul tau cel mare. Trebuie sa aveti zile in care sa iesiti in parc doar voi doi sau sa mergeti la film. Important este sa aveti parte de momentele voastre de distractie impreuna in care copilul sa nu se simta neglijat si sa se bucure de toata atentia ta.

Trebuie sa iti asculti copilul si sa ii oferi toata atentia ta. Chiar daca acum ai un alt copil mai mic asta nu inseamna ca trebuie sa stai cu el non-stop. Nu trebuie sa uiti ca mai ai un copil care are nevoie de toata atentia ta. Un copil trebuie sa aiba timp sa se poata juca si sa petreaca timp de calitate alaturi de parintii lui.

Daca vrei sa aveti o relatie legata in care predomina armonia si iubirea atunci trebuie sa organizezi diferite activitati care sa implice toti membrii familiei. Poti iesi in oras toti patru si sa aveti parte de diferite activitati care sa va apropie.

Un lucru de care ar fi bine sa ti cont este sa nu ii oferi mezinului jucariile sau hainele copilului mare. Fratele cel mare se va gandi ca bebelusul ii ia atat mama cat si lucrurile personale iar asta poate sa starneasca gelozie in sufletul lui si in inima sa. Trebuie sa il ajuti pe acesta sa nu simta nicio lipsa.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog