Echilibrul intre viata de familie si viata profesionala

Echilibrul intre viata de familie si viata profesionala

Daca ne uitam in jurul nostru putem observa foarte multe cazuri in care avem familii monoparentale sau familii ai caror copii cresc mai mult singuri sau cu bunicii ori cu bonele. De cele mai multe ori cauza pentru divorturi sau pentru faptul ca cei mici cresc singuri pare sa fie cariera sau viata profesionala.

Importanta unei vieti profesionale implinite

Este foarte important sa ai un job care sa iti faca placere si care sa iti ofere exact ceea ce ai nevoie din punct de vedere material. Este chiar ideal. Insa chiar si atunci cand nu il ai, poti sa cauti job-ul respectiv. Cu toate acestea, trebuie sa fii foarte atent(a) in a nu acorda toata atentia, tot timpul si intreaga energie vietii profesionale pentru a ajunge acolo unde iti doresti pe acest plan al vietii tale. De foarte multe ori cariera inseamna sa excelezi in domeniul in care lucrezi si sa fii printre cei mai buni. Acest lucru aduce multe satisfactii, dar daca nu exista un echilibru, atunci vei investi tot timpul in activitati profesionale sau conexe cu cariera.

Valoarea vietii de familie

Cu toate ca o viata profesionala implinita este ideala si ofera resurse materiale pentru a putea aduce familiei confortul si nivelul de trai pe care le doresti, trebuie spus ca familia trebuie sa fie mereu pe primul plan. Familia poate fi locul unde iti incarci bateriile, locul unde simti cum este sa fii iubit(a) si apreciat(a), spatiul unde poti fii tu insuti si mai ales, acel loc unde atunci cand iti este greu gasesti sprijin. Chiar daca in tumultul vietii cotidiene poate parea greu sa pui familia pe primul loc, trebuie sa stii ca o viata de familie fericita si implinita poate fi fundamentul pentru o viata profesionala implinita.

Calea de mijloc intre cariera si familie

Pentru a avea o viata implinita in ansamlul sau, o viata linistita si fericita, este foarte important sa reusesti sa gasesti echilibrul intre familie si cariera. Calea de mijloc cu privire la timpul acordat familiei si cu privire la timpul alocat carierei este cheia succesului atat in plan personal, cat si in plan profesional. Cariera nu trebuie sa iti afecteze familia si nici pasiunile, hobby-urile. La fel cum viata de familie nu trebuie sa fie un obstacol in implinirea pe plan profesional. Prin urmare incearca sa gasesti calea de mijloc intre cariera si familie.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog