Anxietatea în timpul masajului – Cum poți menține anxietatea sub control în timpul masajului

Multe persoane au senzatii de anxietate in timpul masajului. De regula, acestea apar la persoanele care nu au parte de masaje regulate sau cei care au parte de astfel de sesiuni pentru prima oara.

Multe persoane care vin la masaj, vin cu anumite probleme psihice. Cu toate ca cel mai adesea persoanele vin la masaj pentru a se relaxa, sunt si multe persoane care vin la masaj si pentru a combate anumite probleme cum ar fi atacurile de panica.

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie: Esti pus intr-o camera care arata precum un cabinet de medic si ti se spune sa te intinzi pe spate, dupa care esti lasata acolo singura.

Vei simti mirosuri si vei auzi sunete necunoscute. deodata, cinva intra in camera, inchide usa si incepe sa pregateasca anumit echipamente pe care nu le-ai mai vazut vreodata. Lumina din camera este diminuata si o lampa puternica este aduza catre fata ta.

Asa ar putea descrie o persoana care sufera de anxietate un masaj facial.

In calitate de maseor profesinist, una din principalele misiuni este sa ajute clientii sa scape de senzatiile de panica si de anxietate, nu? Tine cont, insa, de faptul ca exista si stresul de zi cu si pe care majoritatea il experienteaza – si nu totodata, exista anxietatae clinica.

Este important sa stii care este diferenta intre o persoana care sufera de panica si una care sufera de anxietate, deoarece chiar si cea mai relaxanta sesiune de masaj poate provoca anxietate si atacuri de panica unei persoane ce sufera de astfel de probleme.

Din fericire, totusi, te poti inarma cu diverse cunostinte pentru a ajuta persoana respectiva sa se bucure de o sesiune relaxanta.

Indiferent ca clientii vin la tine pentru a meintine sanatatea pielii sau pentru a efectele calmante ale masajului, aceste exercitii ii pot ajuta sa combata anxietattea si sa se simta suficient de confortabil pentru a mai reveni.

Cei mai multi dintre noi au experimentat la un moment dat batai puternice de de inima si senzatie ca nu ai suficeint air. Mult persoane au experimentat cel putin o data un atac de panica.

Cu toate astea, acest lucru s-a intamplat cel mai probabil atunci cand erai pus intr-o situatie stresanta, asadar este greu de crezut ca unele persoane se pot simti stresate in timpul unui masaj, o experienta care se considera a fi relaxanta.

Pentru tine, exemplele de stres din exterpor pot include diferiti clienti sau chiar si certurile cu fiica ta. Cu toate astea, daca ai un atac de panica din frica ca vei avea un atac de panica, acest lucru este o problema medicalla.

Iata care snut cele mai comune forme de anxietate :

  • Probleme de anxietate generalizata: persoanele ce sufera de probleme de anxietate au o gandire foarte nerealista. Simptomele principale in cazul anxietati includ tensiunea musculara, slabiciune, iritabilitate si probleme gastrointestinnale. Aceasta conditie afecteaza extrem de multe persoane, asadar e foarte probabil sa te intalnestu cu un client de masaj in timpul masajului
  • Tulburari de panica: Fiind descrisa precum o frica abrupta si intensa, un atac de pancia se manifesta precum o senzatie din care doresti sa scapi cat mai repede, ce iti poate provoca palpitatii, respiratii neregulate, transpiratie, ameteala si dureri in piept. La fel ca in cazul persoanelor care sufera de anxietate generalizata, atacurile de panica pot aparea oricand, chiar si in timpul unui masaj, astfel ca aceste persoane vor simti nevoia efectiv sa fuga din camera. Din fericire, de cele mai multei ori, maseorul profesionist stie cum sa mentina aceasta problema sub control.
  • Stresul post-trauamtic Aceasta problema este o forma de depresie si anxietate care afecteaza persaonele care nu-si pot reveni dupa un eveniment petrecut in trecut, precum implicarea intr-un razboi sau intr-un atac personale

ameliorarea anxietatii in timpul masajului

Cauza anxietatii si a panicii variaza, in functie de genetica si de dispozitia individuala, dar si de factorii externi. Cu toate astea, psihologic vorbind, se considera ca glandele adrenale joaca un rol important. “Prea multa adrenalina poate cauza anxietate”, dupa cum spune aceasta.

Cu toate astea, implicarea in activitati fizice respiratiile adanci si exercitiile de relaxare pot ajuta nueori la ameliorarea stresului. Pentru cele mai multe persoane, masajul este o metoda buna de relaxare, dar uneori anxietatea problemele cu anxietatea pot cauza panica.

De asemenea, persoanele claustrofobice pot totodata sa experimenteze o sesiune de masaj foarte neplacuta, deoarece acestea se vor simti prinse pe masa de masaj. Asadar, anxietatea sunt multe persoane care pot suferi de atacuri de panica pe masaj de masaj.

Vorbeste cu maseorul – cea mai buna metoda pentru a tine sub control atacul de panica din timpul masajului

Poate parea greu de crezut, dar de cele mai multe ori, maseorul le-a vazut pe toate. Cu siguranta a avut clienti care aveau nevoiie de mai multe pauze in timpul sesiunii de masaj pentru a merge la baie dar si de persoane care au suferit de atacuri de panica in timpul masajului.

Asadar, cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand ai un atac de panica in timpul masajului este sa vorbesti despre acesta.

Maseorul te va intelege si te va ajuta. Conversatia este considerata cea mai buna strategie pentru a face clientii anxiosi sa se relaxeze. Pe langa relaxarea muschilor, maseorul poate ajuta si la schimbarea modului de gandire.

Cand un maseor are de a face cu un client care este anxios si tensionat, este cel mai bine sa ii explice fiecare pas pentru a-l mentine cu gandul departe de anxietate, pentru a-l distrage.

Penttru cei care au probleme cu anxietatea, toate tipurile de servicii de spa pot provoca frica. Acesti clienti sunt vulnerabili – se pun intr-o pozitie foarte inconfortabilla, lasand pe altii s aiba grija de ei.

Exista totodata si anumite tehnici de masaj care te pot ajuta. Vorbind cu maseorul si lasandu-l sa inteleaga cum te isimti, acesta te poate ajuta sa ameliorezi senzatiile de anxietate si de panica.

Concluzie

Sunt foarte multe persoane care sufera de atacuri de panica si anxietate in timpul masajului. Daca vrei sa le tii sub control, este importanta increderea in maseorul care “va avea grija de tine”.

Un masaj relaxant, profesionist poate fi tot ceea ce ititrebuie pentru a scapa de anxietate, dar mai intai trebuie sa inveti sa ai incredere in acea persoana. Tine minte: prima sesiune este cea mai dificila.

Daca esti genul de persoana care sufera adesea de atacuri de panica, e foarte posibil sa ai parte de unul si in timpul unui masja, mai ales daca e prima oara cand ai parte de unul. Pentru a ameliora aceste probleme, vorbeste cu maseorul despre cum te simti. Daca simti panica, vorbind cu acesta vei observa ca incepi sa te relaxezi, sa scazi nivelul de anxietate.

Daca tii cont de sfaturile de mai sus, vei reusi sa treci cu bine peste un atac de panica in timpul unei sesiuni de masaj. Tine minte: atacurile de panica sunt inofensive, doar in mintea noastra acestea par periculoase!

Distribuie
 
buzzstore