Cum alegi o masina de spalat vase?

masina de spalat vase

O masina de spalat vase este extrem de utila, mai ales pentru persoanele care nu au foarte timp disponibil sau pentru cele care pur si simplu nu apreciaza aceasta activitate. Conform studiilor, mitul ca o masina de spalat vase consuma foarte mult curent electric si foarte multa apa a fost spulberat. Trebuie sa aflati ca de fapt un astfel de dispozitiv este mai economic decat o spalare manuala, care presupune mai multa apa, mai mult detergent si desigur mai mult timp. O masina de spalat vase consuma intre 7 si 15L de apa la un ciclu de spalare (pentru 7-12 seturi).

Tehnologia este facuta pentru a ne spori noua confortul si este pacat sa nu profitam de acest lucru. Sunt cativa factori importanti de luat in calcul atunci cand doriti sa cumparati un asemenea aparat, iar in randurile urmatoare am sa va prezint la ce cred eu ca trebuie sa va uitati.

Recomandari:

  1. Pretul, ca intotdeauna este cel mai important factor. Daca faceti parte dintr-o familie cu mai putini membrii si nu aveti pretentii deosebite, puteti gasi o astfel de masina de spalat vase pana in suma de 800 de lei. Daca familia este mai numeroasa si doriti cele mai noi tehnologii/funtrii aveti nevoie de ceva cu o capacitate mai mare pentru care trebuie sa platiti minim 1000-1200 de lei.
  2. Capacitatea reprezinta o caracteristica de luat in calcul. Dupa cum am mentionat si mai sus, daca familie nu este una numeroasa puteti opta pentru o masina capabila sa spele 7-9 seturi simultan. Daca doriti sa o folositi pentru o afacere de tip restaurant sau familia numara mai multi membrii, va recomand sa va orientati catre una care are o capacitate de minim 12 seturi.
  3. Consumul de apa/energie nu trebuie ignorat. Desi am precizat ca mitul consumului a fost spulberat, in continuare un aparat electrocasnic care face parte dintr-o clasa inferioasa de consum poate genera facturi mari. Astfel, va recomand sa cautati o masina care se incadreaza in clasele A, A+, A++ sau A+++ pentru economii considerabile.
  4. Brand-ul constitutie de asemenea o caracteristica importanta. Apelati mereu la brand-uri cat mai cunoscute si serioase care ofera garantii valabile pe teritoriul Romaniei timp de minim 2 ani, cateva exemple fiind: Bosch, Hotpoint, Indesit, Beko, Electrolux etc.
  5. Incorporabila sau normala. O chestiune importanta de luat in seama. Sunt dispoinibile atat modele care se incorporeaza direct in mobirielul dumneavoastra, dar si modele normale, exact ca masinile de spalat rufe conventionale pe care le montati unde doriti. Totul depinde de spatiul disponibil si preferintele fiecaruia.

Concluzie:

In concluzie, va recomand sa optati pentru o masina de spalat vase care va acopera toate nevoile si nu va depaseste bugetul. Fiind o multime de modele/marci disponibile, nu incape indoiala ca exista una perfecta pentru dumneavoastra.

Sursa articol: topreviewuri.com

 

Distribuie
 
buzzstore
evoblog