De cate ori pe saptamana ne spalam parul

De cate ori pe saptamana ne spalam parul

Chiar daca parul tau pare uleios si murdar nu este recomandat sa te speli prea des pe par. Spalatul des pe par nu face decat sa il distruga in timp. Acesta va ajunge sa fie lipsit de stralucire si de vitalitate. Uleiurile naturale ii ajuta parul sa creasca si sa arate bine in orice conditii.

Parul trebuie sa se spele in functie de tipologia sa.

Parul uscat
Trebuie sa se spele de cel mult doua ori pe saptamana deoarece are deja putine uleiuri naturale. Persoanele cu par uscat trebuie sa foloseasca un balsam hranitor imediat dupa spalare pentru ca acesta sa isi recapete uleiurile si sa isi pastreze echilibrul.

Parul fragil
Acesta absoarbe mai mult ulei decat este necesar si trebuie spalat mai des. Il poti spala cam de 2 – 3 ori pe saptamana.

Parul mediu
Parul mediul nu este nici prea uleios nici prea uscat si trebuie sa il speli cam de 2 – 3 ori pe saptamana.

Parul gros
Acest par absoarbe foarte putin ulei si ii ia foarte mult ca acesta sa ajunga de la scalp la varfuri asa cum este recomdandat. Nu se murdareste foarte mult de accea te poti spala o singura data pe saptamana.

Parul normal
Trebuie sa fie spalat cu un sampon care contine si balsam sau care are ulei. Samponul iti va curata super bine parul iar balsamul va neutraliza efectul. Trebuie sa te speli pe cap o data sau de doua ori pe saptamana.

Este adevarat ca spalarea excesiva a parului nu va face decat sa il deterioreze. Dar daca vrei sa ai parte de o podoaba capilara frumoasa trebuie sa ai grija de parul tau asa cum poti mai bine.

In primul rand parul creste de la radacina asa ca trebuie sa iti tunzi varfurile periodic. Varfurile uscata dau un aspect neingrijit parului.

Daca vrei sa iti usuci parul mai repede atunci poti folosi uscatorul. Dar asta sa o faci doar in situatiile extreme in rest poti lasa parul sa se usuce natural si vei fi pe deplin multumita de rezultatele pe care le vei obtine.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog