Orase din Transilvania pe care trebuie sa le vizitezi

Orase din Transilvania

Transilvania este o destinatie foarte apreciata de numerosi turisti atat din tara, cat si din strainatate. Fie ca vorbim despre arhitectura oraselor din Transilvania, fie ca vorbim despre oamenii locului si obiceiurile acestora, Transilvania a devenit cu fiecare an care trece o alegere preferata in Romania.

Brasov

Unul dintre orasele cu cei mai multi turisti in Transilvania este orasul Brasov. Situat la poalele Muntelui Tampa acest oras atrage atat prin centrul istoric, cat si prin peisajul in care se afla amplasat. Inconjurat de paduri si munti, Brasovul este o destinatie ideala atat pentru iubitorii de ansambluri urbane, cat si pentru iubitorii de natura. De fapt, atunci cand alegi sa vizitezi Brasovul le poti combina foarte bine pe amandoua.

Sighisoara

Prin cetatea sa Sighisoara este un oras care atrage turistii ca un magnet in orice perioada a anului. Cetatea Sighisoarei este inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO, iar acest lucru este pe deplin meritat. Odata ce ajungi in partea „veche” a orasului treci poarta spre o alta lume si te regasesti cu secole in urma. Centrul istoric este foarte bine pus la punct si ai numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber sau unde sa poti gusta mancaruri traditionale din Transilvania.

Sibiu

Fosta capitala cultural europeana, Sibiul este un alt pol de interes atunci cand vorbim despre orasele din Transilvania. Centrul istoric frumos renovat si numeroasele muzee din aceasta parte a orasului reprezinta cu certitudine atractii pentru orice turist care ajunge la Sibiu. Daca te atrage si partea de natura si de liniste, atunci Muzeul Satului Astra din Sibiu completeaza foarte bine o destinatie de weekend in Transilvania.

Cluj-Napoca

Supranumita si „capitala Ardealului”, orasul Cluj-Napoca este unul dintre orasele cu o puternica dezvoltare in ultimii ani. Daca nu ai ajuns in acest oras pana acum, trebuie sa stii ca oportunitatile de petrecere a timpului liber sunt numeroase. Partea istorica din centrul orasului iti propune numeroase atractii atat la nivel cultural si istoric, cat si la nivel gastronomic. Iar Gradina Botanica din Cluj este una dintre cele mai frumoase si apreciate din tara.

Alba Iulia

Orasul Unirii, Alba Iulia, nu poate sa lipseasca din destinatiile de vizitat in Transilvania. Cetatea orasului este foarte frumoasa si te poarta din perioada romana pana in zilele infaptuirii marii uniri. Bisericiile si muzeele din centrul istoric impreuna cu portile cetatii sunt atractiile principale pentru turistii care aleg sa viziteze orasul Alba Iulia.

Distribuie
 
buzzstore
evoblog